fredag, maj 29, 2009

Er kursen lagt om? Hvordan ser du det?

Antallet af udenlandske statsborgere fra fortrinsvis Østeuropa (1) Sydvest- og Sydasien (4), Mellemøsten (5) og Afrika (6) 1979-2009 ubornnat

1 : Østeuropa (betydelig mindre ande

2 : Nordamerika
3:  Syd- og Mellemamerika
4 : Sydvest- og Sydasien (betydelig større andel)
5 : Mellemøsten (betydelig større andel)
6 : Afrika (betydelig større andel)
7 : Indiske subkontinent
8 : Sydøstasien 
9 : Asien i øvrigt
10 : Oceanien 
11 : Andre (omfatter: Australien, Israel, Japan og New Zealand)


Kurverne i første figur viser isoleret at antallene fra Sydvest- og Sydasien (4), fra Mellemøsten(5) og fra Afrika (6) er ved at stabilisere sig, hvorimod antallene fra Østeuropa (1) stiger eksplosivt.

Sådan vil en typisk politisk beslutningstager af de mere kvikke tolke kurvernes udvikling.

 
Men det er ikke virkeligheden:  
Langt de fleste børn af udenlandske statsborgere medtælles i det officielle som danske statsborgere, de naturaliserede og deres børn født efter naturalisationen medtælles som danske. Når den nødvendige korrektion byggende på fødselsraterne i hjemlandet og dødsraten her er foretaget tegnes et ganske andet billede af virkeligheden. Det ses klart at Sydvest- og Sydasien (4) med Tyrkiet og Pakistan klart overhaler Østeuropa (1). Det samme gør Mellemøsten (4). Indvandringen fra Afrika (6) styrkes også ganske betydeligt med naturalisationer og det korrekte antal børnene tillagt. Der er netop ingenlunde udsigt til et fald i antallet af individer med herkomst i (4), (5) og (6), som første figur viser. Tværtimod. Vi kan igen spørge hvilken udvikling er blevet vendt? Skal der flere børnefødsler til fra Mellemøsten, Sydvest- og Sydasien samt Afrika. Eller skulle der have været satset eller skal der satses eventuelt på arbejdsmarkedet, så velfærden af mest grundlæggende karakter muligvis kan sikres givet den særligt skæve finansieringsmodel, der netop er valgt i Danmark med rullende dækning over generationerne og dermed næsten udelukkende skattefinansiering?


Det hænger absolut ikke sammen.

mbornnat

Læseren bedes bemærke at antallene på 2. akse (den lodrette) selvsagt også er blevet nogle andre.  
Sonia


"if your heart is filled use your brain"

0 Comments:

Send en kommentar

<< Home