torsdag, februar 04, 2010

Når virkeligheden ikke beskrives behørigt regerer allehånde ideologiske myter og løgne

Derimod giver situationen netop

spillerum for alskens ideologisk

fup

Morgenavisen Jyllands-Posten hævder 30. januar 2010, at det er danske mænd, der udfører hjemmerøverierne i 44 ud af 50 tilfælde. Intet i Morten Phils artikel viser noget sådant. Specielt er det afslørende, at den angivelige analyse bag påstanden skulle bygge på røverierne i knap 16 måneders periode tilbage fra 1. august 2009 - i alt 30 røverier med 50 dømte, er resultatet af Phils analyseren, skriver han. 30 røverier i den anførte periode kan kun have været et udpluk af helheden, da netop langt flere hjemmerøverier har været igennem lovmaskinen siden i hvert fald 2006. Og hvorfor kun medtage denne korte knap 16 måneders periode. Vi har et bud.
Metoden kan så ikke være dækkende, og det er samtidig Phils pligt at redegøre for analysens forudsætninger i hovedtræk. Phil oplyser intet herom. Vi kan så afvise hans påstand, og samtidig kan vi sandsynliggøre, at alle veldokumenterede vinkler til problemstillingen, som Phil betegner som myter - om gerningsmændenes oprindelse - peger på, at gerningsmændene har ikke-vestlige oprindelser.
Vi kommer desværre ikke længere, fordi de officielle registreringer og de offentliggjorte præsentationer heraf er særdeles mangelfulde. Her trives usandheder bedst.
Det samme gør sig gældende, når vi kommer til voldskriminalitetens voldsmænd og ofrene. Sygeplejersker må foranstalte særundersøgelser, overfald på socialarbejdere hører til dagens orden - fornylig myrdedes en socialrådgiver i Viborg, skolelærere oplevede en fordobling af voldens omfang på tre år. Hvordan skal man kunne standse eller forebygge mod denne vold, når man end ikke præcis kan pege på, hvem der udfører den i det større billede landet over. Vi kan ikke nøjes med Rigspolitiets Nationale Efterforsknings Center, NEC's virkelighedsfjerne og beroligende/foruroligende skyden problemerne fra sig og endnu ringere funderede forventninger til fremtiden. Der skal tal på bordet, for vi kan vide, hvad der sker, før vi kan forhindre det i at ske.

Morgenavisen Jyllands-Posten gik over stregen for at tækkes den gode smag den 30. januar


- flere af de øvrige medier havde lugtet lunten

"if your heart is filled use your brain"

0 Comments:

Send en kommentar

<< Home