fredag, december 09, 2005

Alternativ velfærdskommission

Den Alternative Velfærdskommission

http://www.berlingske.dk/grid/kronikker:aid=665846

Berlingske Tidende giver den 6. december 2005 Den Alternative Velfærdskommission med en detroniseret, vistnok professor af en slags i Roskilde Jesper Jespersen, en meget stor dækning i kæmpekronik. "Så har den såkaldt relative sandhed fået lige passende dækning", synes begrundelsen at være.

Den Alternative Velfærdskommission benævner den officielle Velfærdskommission neoliberalistisk og sig selv keynesiansk. Og det er vældig infantilt og måske også lidt sjovt her op til børnenes Jul. Det er unægteligt afslørende (ganskevist upræcis) indrømmelse.

Da det er meningen - og forlængst tilrettelagt - at alt vedrørende samfund og økonomi ikke er noget du skal blande dig i, uden du er godkendt til det, så gælder det om at skabe forvirring blandt de, der blot ønsker sig et nogenlunde indblik i, hvad der foregår i teorierne og virkeligheden, f.eks. ved selvstudier suppleret med orientering i presse og medier.

Fra Information om Danmark skal det i sandhed oplyses, at såvel Velfærdskommissionen som Den Alternative Velfærdskommission er ægte børn af John Maynard Keynes. D.v.s. medlemmerne af begge kommissioner hævder at kunne gå på vandet, uden det er frosset til. Og de tror absolut ikke på mirakler: Deres tro er antagelses-logik. Her gælder det om, at omgøre virkeligheden til de korrekte antagelser i hjernespindet, der skal til....for karrieren, der skal bygge på en udtænkt, planlagt og stædigt fremadskridende d. v. s. ideologisk virkelighed, uanset virkeligheden som den er.

Det skal dog oplyses, at Velfærdskommissionen rammer sandheden bedst med en scoring på 25-30 pct., hvorimod Den Alternative Velfærdskommission kun rammer med en scoring på 2-5 pct. Den sidstnævnte melder faktisk mere korrekt om arbejdsløsheden, hvilket gør dens idiotiske fantasterier om yderligere brandbeskatning i fremtiden endnu værre. Helt afgørende er, at pressen bruger meget energi på begge kommissioner, fordi vi skal tro, der er en forskel, og at netop disse kommissioner repræsenterer de relevante forskelle....præcis som med de politiske partier.

At løsningen er en tredje skal ikke overraske...det er ligesom med alt det andet. Tag udlændingudgifterne: Den tidligere regering: godt 11 mia. i 1999, Eskil Wadensjö: 8,8 mia. kr., Pia: cirka 30 mia., men undertegnede mere end 100 mia. kr. pr. år. Man kan da herefter sige sig selv, at sidstnævnte må være tosset, skør eller i hvert fald ganske upålidelig.

Kun én kommentar mere til et mestendels erhvervsmæssigt sønderknusende oplæg fra Den Alternative Velfærdskommission: Den kalder den såkaldt danske velfærdsmodel for den skandinaviske universelle model. Og det er lidt morsomt. Velfærdskommissionens idegrundlag er såmænd også tænkt at være universelt som al ideologi, men fordi den sidste som regeringsrådgiver kan blive hængt ud inden eller ved kollapset, og kommissionsmedlemmernes omdømme kan lide skade inden deres bortgang, kan den ikke betegne sig selv som universel. Vi var måske i praksis kommet hurtigere ud af vanviddet med Den Alternative Velfærdskommission...og det er i øvrigt også præcis som med de såkaldte fløje i politikerforsamlingen på borgen. Så kan vi vælge at elske datteren eller vælge at elske moderen. Det er lige fedt, for beslutningerne træffes til enhver tid et andet sted.
Vær vis på det.

Supplement:

http://www.lilliput-information.com/velg.html

http://www.lilliput-information.com/omlag.html

http://www.lilliput-information.com/okotop.html

"if your heart is filled use your brain"

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home